Miksi käyttää vuokravälittäjää?

Miksi käyttää vuokravälittäjää?

Vuokralaisen löytäminen ei välttämättä ole kovin vaikeaa, mutta kohteen kuvaaminen, esitteen laatiminen, vuokratason määritteleminen ja mikä tärkein niin vuokrasopimuksen tekeminen itse ei välttämättä ole niin helppoa. Näissä vuokravälittäjä on kuitenkin kokenut, joten vuokravälittäjän käyttäminen tuo helppoutta, sujuvuutta ja turvallisuutta välitysprosessiin. Lisäksi kohteen markkinointi on vuokravälitysliikkeellä yleensä paljon laajempaa, mitä itse vuokrattaessa yleensä käytetään. Näin kohteen löytää useampi potentiaalinen vuokralainen.

Välittäjä saa usein myös parhaan tuoton kohteesta. Jos välittäjä saa vuokrattua kohteen 30 euroa suuremmalla kuukausisummalla kuin itse vuokrattaessa, kattaa tämä yksiön kohdalla muutamassa vuodessa koko välittäjän välityspalkkion.

Vuokravälittäjää käyttämällä säästää aikaa ja vaivaa sillä vuokraaminen vie kokonaisuudessaan näitä molempia paljon. Erityisesti ensikertalaisen tulee lisäksi perehtyä moniin uusiin asioihin. Kokeneella asuntosijoittajalla voi olla useita asuntoja ja kohteet voivat sijaita kaukana kotipaikkakunnalta, jolloin vuokravälittäjää käyttämällä aikaa säästyy kaikkeen muuhun.

Asuntosijoittamiseen liittyy aina riskejä, mutta vuokravälittäjän käyttäminen saattaa säästää sinut monilta odottamattomilta haasteilta. Tässä on hyötyä vuokravälittäjän kokemuksesta ja lainsäädännön tuntemisesta, jonka mukaan asiakirjatkin huolellisesti laaditaan. Esimerkiksi vuokrasopimukset laaditaan niin, että jokainen kohta on juridisesti pätevä, jos vuokralaisen kanssa tuleekin ongelmia.

Vuokralaisen haastattelu on vuokravälittäjälle tuttua, joten hän osaa kysyä oikeat kysymykset ja selvittää vuokralaisen elämäntilannetta, maksukykyä ja tulevaisuudensuunnitelmia. Ammattilaisena vuokravälittäjä löytää pitkäaikaisen ja luotettavan vuokralaisen.

Tämän kaiken lisäksi vuokravälityspalkkio on kokonaan verovähennyskelpoinen.

Mitä vuokravälittäjän tehtäviin kuuluu?

Vuokravälityssopimus laaditaan kohteen omistajan tarpeen mukaan. Tarvittaessa vuokravälittäjän tehtävä on hoitaa koko vuokrausprosessi alusta loppuun. Välittäjä on yhteydessä kohteen omistajaan ja omistaja on tietoinen mitä prosessissa tapahtuu.

Kohteeseen välittäjä tutustuu omistajan antamien tietojen ja kohteen asiakirjojen perusteella, sekä käymällä itse omistajan kanssa kohteessa. Toimeksiantaja eli kohteen omistaja ja välittäjä käyvät huolellisesti läpi vuokrausprosessiin kuuluvat seikat ja allekirjoittavat toimeksiantosopimuksen, mikä laaditaan saatujen tietojen perusteella.

Kohteesta otetaan kuvat ja välittäjä laatii kohteen tiedoista tekstin markkinointia varten sekä kattavan esitteen näyttöjä varten. Välittäjä huolehtii markkinoinnin lisäksi siis kohteen esittelystä ja vastaa kohdetta koskeviin kysymyksiin.

Vuokralaisehdokkaita välittäjä haastattelee ja esittelee kohteen omistajalle potentiaaliset ehdokkaat. Kohteen omistaja tekee lopullisen päätöksen vuokralaisesta. Ennen vuokrasopimuksen tekoa vuokralaiselta tarkistetaan luottotiedot. Sopivan vuokralaisen löydyttyä välittäjä laatii vuokrasopimuksen noudattaen hyvää vuokratapaa ja vuokrauksesta annettua lakia noudattaen.

Monet vuokravälitysliikkeet tarjoavat perinteisen välityksen lisäksi kokonaisvaltaista hallinnointipalvelua asuntosijoittajille, jolloin välitysliike huolehtii sopimuksen mukaan vuokrasuhteesta kokonaisuudessaan eikä omistajan tarvitse huolehtia vuokranantajan tehtävistä.

 

Mietityttääkö vielä jokin miksi käyttää vuokravälittäjää? Voit ottaa aina meihin yhteyttä niin kerromme lisää!

 

 

Oliko tämä blogi mielestäsi hyödyllinen?
KylläEi

Jaa tämä :