Miksi ostaa sijoitusasunto?

Sijoitusasuntojen ostaminen on vuosien aikana yleistynyt. Tähän varmasti yksi syy on, että niissä on yleensä hyvä riski-tuottosuhde. Tällä hetkellä korkeat korot tietenkin vaikuttavat asuntojen ostamiseen, tarjontaan ja lopullisiin myyntihintoihin. Oman asunnon korkoja ei ole verotuksessa voinut vähentää vuoden 2023 alusta alkaen, mutta sijoitusasunnon korot voi vähentää verotuksessa kokonaisuudessaan.

Sijoitusasuntoa miettiessä alkaakin perehtyminen ja opiskelu esimerkiksi sijoitusstrategioista, lainoista, koroista, vähennysoikeuksista ja markkinatilanteesta. Heti alkuun on myös hyvä miettiä mikä tavoite omalla sijoittamisella on. Esimerkiksi monella saattaa olla tavoitteena joskus taloudellinen riippumattomuus, mikä tosin vaatii enemmän kuin yhden sijoitusasunnon. Näiden pohjalta alkaa muodostumaan oman sijoitustoiminnan kriteerit sekä tavoitteet, jotka on hyvä selventää itselle selkeäksi suunnitelmaksi.

Miksi sitten ostaa sijoitusasunto? Vuokratulo on passiivista lisätuloa ja kukapa ei lisätuloa kaipaisi. Kuukausittain maksettava vuokra voi parhaillaan kattaa asunnon kulut lainanlyhennyksineen ja näin maksaa itse itseään takaisin. Tämä passiivinen lisätulo kerryttää omaa nettovarallisuutta. Vuokratulojen lisäksi hyvältä sijainnilta ostettu asunto voi nostaa arvoaan, mikä sekin on tuottoa.

Vaihtoehtona asunnon ostamiseen arvoa nostavalta alueelta on myös sijoitusstrategia, jossa asunto voidaan ostaa alueelta, missä arvo laskee ja kannattavuus perustuu tällöin vuokratuottoon. Näitä miettiessä kannattaakin tehdä tarkat laskelmat esimerkiksi vuokratuotosta ja lainanlyhennyksistä sekä ottaa huomioon kaikki mahdolliset kulut kuten remontit ja mahdolliset tyhjät kuukaudet.

Vuokralle.com Emilia

Oliko tämä blogi mielestäsi hyödyllinen?
KylläEi

Jaa tämä :