Vuokra-asumisen edut

Nyt ei puhuta siitä, onko vuokra-asunto vai omistusasunto parempi vaihtoehto, sillä se riippuu jokaisen omasta elämäntilanteesta ja realiteeteista. Monille vuokra-asunto on ensimmäinen oma koti ja vasta myöhemmin tulee ajankohtaiseksi miettiä omistusasuntoa.

Vuokralla asuminen on huoletonta verrattuna omistusasuntoon. Ei tarvitse miettiä asunnon omistajalle kuuluvia vastuita, esimerkiksi remonteista koituvista kustannuksista vastaa yleensä asunnon omistaja. Asunnon kunnossapito kuuluu osaltaan asunnon omistajalle, mutta tässä on toki vuokralaisellakin omat vastuunsa. On vuokralaisellakin vastuita, kuten noudattaa hyvää vuokratapaa ja pitää vuokra-asunnosta hyvää huolta! Helppoa ja vaivatonta siis, kunhan huolehtii omista vastuualueistaan ja pitää vuokranantajan ajan tasalla esimerkiksi ilmenevistä vioista ja korjaustarpeista asunnossa.  

Vuokra-asuminen mahdollistaa myös asumisen sellaisissa paikoissa, mistä ei välttämättä olisi itse varaa ostaa omaa asuntoa. Tällaisissa paikoissa asuminen voi olla välttämätöntä esimerkiksi opiskeluiden tai vaikka työn takia. Työn perässä voi myös olla tiedossa useita muuttoja tai hetkellinen muutto toiselle paikkakunnalle ja tällöin vuokra-asunto on varmasti helpoin vaihtoehto.

Joillekin vuokralla asuminen voi olla myös ainoa vaihtoehto pienien tulojen takia, sillä kuukausittaiset menot asumiseen on vuokralla yleensä vähemmän kuin omistusasunnossa. Toisaalta kuukausittainen lainanlyhennys kartuttaakin omaa omaisuutta. Vuokra-asuntoon ei kovin suuria säästöjä yleensä tarvita. Ainostaan takuuvuokra ja nykyään siihenkin voi olla vaihtoehtona takauspalveluita (Takauspalvelu – Vuokralle.com).  

Vuokralle.com Emilia

Oliko tämä blogi mielestäsi hyödyllinen?
KylläEi

Jaa tämä :